Radiesse

Radiesse är en FDA-godkänd kollagenstimulerande filler. Radiesse har en lyftande förmåga och ger dig även en finare hy. Kollagen är den primära komponenten i huden och står för 70% av hudens vikt. Med åldern minskar kollagenet, hudens volym minskar och medför slappare och rynkigare hud. Radiesse bidrar med en mekanisk stimulans som får fibroblasterna att producera kollagen som ger en fastare och finare hud.

Det finnst två olika användningsområden för Radiesse. Det ena är att bygga volym och det andra är att bygga upp huden. Radiesse är ypperlig för att bygga upp volymen i exempelvis kindben och käklinje. Om man späder ut Radiesse kan man behandla huden på alla ställen där den tappat sin spänst. Områden man kan behandla är exempelvis dekolletage, händer, kinder, hals m.fl.

Radiesse är en typ av injektionsbehandling gjord av kalciumhydroxiapatit. Ämnet är gjort av mineraler som ska ge våra ben styrka och textur. Partiklar av ämnet blandas med en vattenbaserad gel som sedan används i behandlingen. Injektionsbehandlingen Radiesse görs för att stimulera kroppens egna produktion av kollagen, för att stärka hudens struktur och spänst. När vi blir äldre försämras kroppens egen förmåga att producera kollagen och kan därmed ge rynkor i huden. Radiesse kan läggas på olika djup. Ytligare för att förändra själva huden och djupare för att bygga upp förlorad volym. Resultatet ger volym och spänst i ansiktet för ett mer ungdomligt utseende. Fina linjer, rynkor och fördjupningar minskas.

För att minimera risken för eventuella blåmärken rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin ca 1 vecka innan behandling. Intag av större mängder alkohol 1 vecka innan behandling bör undvikas.

Behandling eller konsultation?

Vi erbjuder alla våra kunder, nya som gamla, kostnadsfri personlig konsultation. Vi lyssnar på dina funderingar och förväntningar och gör en noggrann analys.