Fillers

Fillers består delvis av ämnet hyaluronsyra, en fuktbindande sockermolekyl, som vid skönhetsbehandlingar kan injiceras på specifika områden. Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i våra kroppars hud och leder, men tyvärr börjar vår kropps produktion av ämnet att sakta ner ju äldre vi blir. Fillerns egenskap är att binda fukt och har kapacitet att fylla, återfukta, balansera och formge olika områden till exempel ansiktet.

Att åldras är naturligt och i våra kroppar syns detta genom att vår hud och vävnad förlorar sin elasticitet, fukt och volym. Våra muskelfästen slappar till sig och våra fettkuddarna krymper i storlek. Detta resulterar i att vår hy bildar linjer, rynkor, håligheter och blir över lag en slapp och trött hud.

Genom försiktiga injektioner kan man placera fillern där det behöver stärkas upp, ersätta förlorad vävnad eller återfukta och hjälpa till att återskapa formerna i ansiktet. De vanligaste behandlingarna är fillerbehandling för kinder, näskorrigering, fillers i hakan, läppar eller korrektur av ojämnheter och ärr.

Botox eller Fillers?

Fillers ​är en hyaluronsyra som fyller ut och skapar volym. På detta sätt kan den bygga upp, förstärka och förändra form.
Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som behandlar muskler som blivit överansträngda och orsakar rynkor.
Mycket generellt brukar man prata om att botox används i övre delen av ansiktet och fillers i det nedre.

Behandling eller konsultation?

Vi erbjuder alla våra kunder, nya som gamla, kostnadsfri personlig konsultation. Vi lyssnar på dina funderingar och förväntningar och gör en noggrann analys.