Botox

Botolinumtoxin (mer känt som botox) blockerar de nervsignaler som gör att muskler dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor, som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Det är många som blir förvirrade när det kommer till botox och filler. Låt oss förklara.

Generellt kan man säga att botox används för att få något att slappna av, medan fillers används när man vill fylla ut förlorad volym. Mycket generellt så kan man säga att ansiktets synliga åldrande uppkommer när musklerna i ansiktets övre del drar ihop sig, och det sker en volymförlust i den nedre delen av ansiktet.

Har man fina linjer eller rynkor i övre halvan av ansiktet, behandlas det med botox. Volymförlust får man framför allt i kindpartier, läppar och runt ögonen, detta behandlas med filler.

Behandlingsområden botox

1- Pannrynkor – de horisontella rynkor som uppkommer när man veckar pannan.
2- Bekymmersrynkor – de vertikala rynkorna mellan ögonen. Kallas även för glabellarynkor eller ”argrynkan”.
3- Kråksparkar – små rynkor i ögonens utkanter som förstärks när vi ler. Kallas även för skrattrynkor.

medicinskBOTOX

Migränbehandling

Migrän är en kraftig kronisk huvudvärkssjukdom som ger en pulserande och mycket smärtsam huvudvärk. Migrän kommer i anfall och värken kan vara i ett par timmar, men ibland upp till ett par dygn. Vanligtvis är huvudvärken vid migrän ensidig (drabbar ena halvan av huvudet) men kan också kännas på båda sidor samtidigt.

Behandling av migrän genom botoxinjektion erbjuder utan tvekan den mest konsekventa och snabbast insättande effekten, med god lindring av migränanfallets symtom. Den utgör därför ett bra behandlingsalternativ vid behandling av svår migrän med kraftigt illamående eller kräkningar.

Hyperhidros

Cirka 3% av befolkningen lider av onaturligt hög svettproduktion som inte är relaterad till stress eller nervositet. Oftast är det en överproduktion i armhålor, handflator eller ansikte. Vi på Estetiska Hudvårdskliniken behandlar hyperhidros i framför allt armhålor.

Botulinumtoxin injiceras med små, tunna nålar där svettkörtlarna finns. 

Behandling eller konsultation?

Vi erbjuder alla våra kunder, nya som gamla, kostnadsfri personlig konsultation. Vi lyssnar på dina funderingar och förväntningar och gör en noggrann analys.