IPL

IPL är en förkortning av Intense Pulsed Light eller på svenska intensivt pulserande ljus. IPL är en teknik som skapar högintensivt ljus med en våglängd på mellan 515 nm – 640 nm under en mycket kort tid. IPL kan användas både av medicinska och kosmetiska skäl och passar bra som behandling av bland annat hudproblem och hudsjukdomar som rosaccea, generell rodnan, pigmentfläckar, solskador och torr hud.

IPL (intensivt pulserat ljus) är en behandling där man med hjälp av högintensivt ljus kan behandla olika typer av tillstånd i huden. Ljuset bildar värme i huden som i sin tur stimulerar kollagenproduktionen för en föryngrande effekt, reducerar blodkärl samt pigment och rodnad.

Behandlingen anpassas alltid efter behov och önskemål. Då värmen från ljuset kan anpassas och användas både ytligt eller djupare i hudvävnaden beroende på vad det är man ska behandla. Behandlingen tar mellan 15-60 minuter beroende på område som ska behandlas. Innan behandling ska du bland annat undvika solning, brun-utan-sol och injektionsbehandlingar.

På kliniken använder vi endast det bästa! Nordlys by Ellipse är en vetenskapligt beprövad, säker, och mångsidig IPL för behandling av t.ex. vidgade kärl, akne, pigmenteringar och hudföryngring. Nordlys är en effektiv maskin som är kliniskt dokumenterad i publicerade studier.

Nordlys har den senaste teknologin. Korta pulser på 0,5 ms kan behandla din hud mer effektfullt och säkert än traditionell IPL. Ellipse har patent på ett filter som tar bort skadliga våglängder över 950nm, det innebär att Nordlys IPL inte kan ”koka” och skada huden som annan IPL.

Ellipse Nordlys har applikationer så som IPL, Intensivt Pulsat Ljus och Hudföryngring (photorejuvenation) samt hårborttagning. Korta, säkra skurar av ljus riktas mot huden i olika kombinationer av ljuspulser, beroende på vad du önskar behandla; pigment eller hemoglobin. Behandlingen är mest effektiv och säker på ljus hud utan solbränna då kontrasten mellan pigment eller kärl och hud är som störst.

Rosacea

Behandla och förbättra dina symtom vid rosacea såsom diffusa rodnader, små ytliga blodkärl och inflammation i huden. Antalet behandlingar som krävs beror på lokalisation och antalet blodkärl.

Kliniska studier har visat att 1-4 behandlingar brukar behövas med cirka 1 månads intervall. Små kärl kan försvinna omedelbart efter behandlingen men större kärl bleknar bort gradvis och de närmaste veckorna. Efter behandlingen kan man uppleva en kort återhämtningsperiod, lite svullnad och rodnad kan synas men försvinner inom 1-4 dygn. Av patienterna som genomgått behandling upplever 78% att det var mycket nöjda efter genomförd behandling!

Akne

85% av personer mellan 12 och 24 år får akne. Akne uppstår när talgkörtlarna överproducerar talg. När ett överskott av talg fastnar i hårsäckarna blir huden irriterad, vilket gör att akne uppstår. Om huden inte behandlas kan vissa typer av akne leda till permanent ärrbildning.

Nordlys-systemet behandlar akne genom att minska blodförsörjningen till talgkörtlarna och saktar ner talgproduktionen. Av de som genomgått behandling med Nordlys upplever 85% en övergripande effekt.

Hudföryngring och pigmentskador

Huden förändras med åldern, den blir tunnare och förlorar sin jämnhet. Oönskad pigmentering och små blodkärl kan uppstå. Solexponering påskyndar ålderstecken som mörka fläckar, ojämn pigmentering och diffus rodnad.

Nordlys-behandlingen föryngrar din hud och gör att man ser fräsch ut.

Inför behandlingen bör du undvika att bli brun (av solen, solarier och brun-utan-sol produkter) fyra veckor före och fyra veckor efter behandlingen. Redan efter första behandlingen kan du se en förbättring men det kan dröja upp till tre behandlingar innan full effekt uppstår. Några dagar efter behandlingen kan huden fjälla lite och pigmenterade fläckar kan mörkna. Därefter kommer huden bli jämnare och fräschare.

Inflammation i huden & Kärlbristningar

Behandla kärlbristningar (telangiektasier), mindre smultronmärken/storkbett (hemangiom), körsbärsangiom och portvinsfläckar. De kan uppstå var som helst på kroppen och kan orsakas av solskador, ärftliga faktorer, rosacea eller åldrande. Med Nordlys-systemet kan man behandla dessa tillstånd. Som vid all typ av Nordlys-behandling ska exponering av sol undvikas fyra veckor före samt fyra veckor efter genomförd behandling. Använd solskyddskräm (SPF 50) om solexponering inte kan undvikas. Det är en god idé att undvika rökning 4 timmar före behandlingen.

Oönskad hårväxt

IPL är mycket effektivt för att ta bort oönskad hårväxt, och bygger på att högintensivt ljus dras till mörkt pigment. (Mycket ljust, vitt eller grått hår går dock inte att ta bort permanent med hjälp av IPL.) Processen skapar en hög värme som och leds ner i hårsäckarna, vilket resulterar i fotokoagulering så att de behandlade hårsäckarna tillbakabildas och försvinner.

Fitzpatrick hudtyp

Vissa behandlingar passar bättre för vissa hudtyper. Kika på listan för just Din hudtyp!

Behandling eller konsultation?

Vi erbjuder alla våra kunder, nya som gamla, kostnadsfri personlig konsultation. Vi lyssnar på dina funderingar och förväntningar och gör en noggrann analys.