Kemisk Peeling

Kemiska peelingar är en rad olika behandlingar, där många har AHA-syror i sig som appliceras på huden för hudutjämning och hudförbättring. Det finns olika styrkor på peelingarna, vilka anpassas utifrån din huds egenskaper och ditt mål med  behandlingen. Gemensamt för alla är att de är djuprengörande, kollagenstimulerande, minimerar linjer, drar samman porer och ger en fin lyster i huden.

Det översta lagret av huden består av döda hudceller, därunder finns ett lager med friska celler vars uppgift är att reparera huden. Med åldern försämras förnyelseprocessen i huden och det döda hudcellagret fjällar inte av i samma takt som när man är yngre. Detta resulterar i att det yttersta lagret förtjockas och blir glåmigt, livlöst och skapar inkapslingar av orenheter som inte kan komma ut.

Med kemisk peeling avlägsnas det yttre cellagret av döda hudceller och orenheter med olika syralösningar. Det finns olika typer av kemisk peeling beroende på om man vill få en allmän uppfräschning och lyster, har pigmenteringar, rynkor/fina linjer, pormaskar, eller akne. Återhämtningstiden efter en peeling kan vara alltifrån ingen till två eller fler veckor beroende på vilka hudproblem man behandlar.

Nedan kan du läsa mer om våra olika typer av peelingar.

Kemisk Peel 30– Passar alla hudtyper med milda solskadad hud, tidiga ålderstecken, ojämn hudton, orenheter och/eller akne. Rekommenderas som en kur med 3 behandlingar, 1 vecka mellan varje behandling. Produkter ifrån SkinBetter Science.

Kemisk Peel 50– Passar grov och glåmig hur med solskador, tydliga ålderstecken, hyperpigmenteringar och orenheter. Rekommenderas som en kur med 3 behandlingar, 4 veckor mellan varje behandling. Produkter ifrån SkinBetter Science.

Kemisk Peel MeLine– MeLine är den första och enda produktserien som har specialiserat sig på behandling av ojämn hudton och mörka fläckar. Det unika med MeLine är att serien tar hänsyn till de olika hudtyperna, Fitzpatrick I-VI, ljusaste ljus till mörkaste mörk. I denna behandling så får du specialutvalda produkter specifikt för just dig och din hudtyp.

Behandling eller konsultation?

Vi erbjuder alla våra kunder, nya som gamla, kostnadsfri personlig konsultation. Vi lyssnar på dina funderingar och förväntningar och gör en noggrann analys.