Akne

Akne kan vara något övergående, eller mer svårhanterat. När själva aknen försvinner så är det många som sitter kvar med små påminnelser i form av ärr. På Estetiska Hudvårdskliniken kan vi behandla både själva aknen, men också de kvarvarande ärren.

85% av personer mellan 12 och 24 år får acne. Akne uppstår när talgkörtlarna överproducerar talg. När ett överskott av talg fastnar i hårsäckarna blir huden irriterad, vilket gör att acne uppstår. Om huden inte behandlas kan vissa typer av akne leda till att permanent ärrbildning bildas. För att läsa om de separata behandlingarna, tryck på bilden intill texten.

ipl

Nordlys-systemet behandlar acne genom att minska blodförsörjningen till talgkörtlarna och saktar ner talgproduktionen. Av de som genomgått behandling med Nordlys upplever 85% en övergripande effekt.

frax

Nordlys Frax 1550 är fraktionerad laser som gör det möjligt för oss att behandla allt från rynkor och fina linjer till akneärr och pigmenteringar. En Frax laser kan även behandla ärr som uppstår efter kirurgiska ingrepp, såsom buk- och bröstoperationer.

skinpen

Microneedling med SkinPen kan vara en effektiv behandling för att förbättra utseendet på ärr efter akne, kirurgi eller skador. Under behandlingen används små nålar för att skapa mikroskador i huden.

kemisk peeling

Med kemisk peeling avlägsnas det yttre cellagret av döda hudceller och orenheter med olika syralösningar. Det finns olika typer av kemisk peeling beroende på om man vill få allmän uppfräschning och lyster, har pigmenteringar, rynkor och fina linjer, pormaskar, eller acne.

prp

PRP är injicerbart Platelet Rich Platelets. Denna teknik utnyttjar naturliga resurser s.k. tillväxtfaktorer som redan finns i din egna kropp. Denna behandling dämpar inflammationer, minskar finnar, reducerar förstorade porer och förebygger uppkomst av blemmor och post-akne ärr.

Behandling eller konsultation?

Vi erbjuder alla våra kunder, nya som gamla, kostnadsfri personlig konsultation. Vi lyssnar på dina funderingar och förväntningar och gör en noggrann analys.