PRP- Platelet Rich Plasma

PRP, som ofta kallas Vampyrmetoden, är när blodplasma används för estetiska behandlingar. Denna teknik utnyttjar naturliga resurser s.k. tillväxtfaktorer som redan finns i din egna kropp. PRP är en mycket skonsam och effektiv behandling för dig som vill ge din hy ny energi. PRP är en helt unik hudföryngringande behandling eftersom den bygger på att vi använder kroppsegen plasma. Med en extra dos blodplasma får din hy en rejäl energi-boost av dina egna tillväxtfaktorer. Behandlingen är perfekt för dig som vill uppnå en generell hudförbättring eftersom PRP förbättrar flertalet ålderstecken.

PRP behandling (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) -även kallad Dracula eller Vampyr behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Tillväxtfaktorerna i PRP stimulerar dina hudceller att förnya sig eller får stamcellerna runt t.ex. hårsäcken att vidga sig för att producera ett starkare hårstrå, men också öka hårtillväxten.

Din kropp gör hela jobbet och vår roll är bara att omfördela resurser från armvecket till en strategisk plats i ditt ansikte där föryngring och återuppbyggnad är önskvärd. Denna teknik är naturlig och utan tillsatser, snabb och effektiv.

Trombocyter (blodplättar) är en del av blodet tillsammans med röda och vita blodkroppar samt plasma. Trombocyter är kroppens naturliga reservoar för tillväxtfaktorer. Tillväxtfaktorer är små proteiner eller hormonlika signalämnen som reglerar utveckling och tillväxt av våra vävnader och är grundläggande för vävnadsläkning.

Vid en PRP behandling utvinner man trombocytkoncentrat från patientens egna blod. Trombocytkoncentratet tillsammans med blodplasman injiceras sedan med små tunna nålar in i vävnaden, t.ex. i hud eller hårbotten.

Trombocyterna aktiveras när de kommer i kontakt med vävnaden och frigör då en mängd olika tillväxtfaktorer. Tillväxtfaktorerna stimulerar bland annat stamceller vilket i sin tur leder till återbyggnad och förstärkning av den behandlade vävnaden. Blodcirkulationen förbättras i det behandlade området vilket resulterar i bättre syresättning och näringstillförsel.

Behandling eller konsultation?

Vi erbjuder alla våra kunder, nya som gamla, kostnadsfri personlig konsultation. Vi lyssnar på dina funderingar och förväntningar och gör en noggrann analys.